Vi skaber talenter

16.06.17

Mirit Glas nomineret nationalt til Årets efteruddannelsespris 2016

Mirit Glas i Vojens var tæt på at vinde, da der for første gang landsdækkende er blevet uddelt efteruddannelsespris

I juni sidste år vandt Mirit Glas ved VEU-center Syds prisuddeling af Efteruddannelsesprisen 2016, og Mirit Glas blev herefter sammen med to andre virksomheder centralt udvalgt og indstillet til den nationale pris.

Årets efteruddannelsespris uddeltes for første gang i år landsdækkende, og udover Mirit Glas var de to andre virksomheder, der var nomineret til prisen, entreprenørfirmaet Nordkysten A/S i Gilleleje for systematisk efteruddannelsesindsats og Kostforplejningsenheden i Rebild kommune, for en efteruddannelsesindsats, som kommer medarbejdere, ledelse og brugere til gode. Det var sidstnævnte, der med projekt ”Det gode måltid” vandt nationalt. Det er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier–Lederne og VEU-centrene står bag den nye pris, som blev uddelt i slutningen af maj.

Mirit Glas A/S blev nomineret for at have grebet indsatsen vedr. uddannelse af medarbejderne systematisk an og gennemført 90 dages undervisning i 2016. Glasproduktionen i Mirit Glas er så unik, at der ikke var standardtilbud til rådighed inden for AMU-kurserne, så for at kunne dække kompetencen i oplæring, vandskæring, hærdning mv., måtte VEU-center Syd sammensætte og planlægge med helt nyt specialkursus.

Prisoverrækkelsen fandt sted ved en reception i DEG-L’s lokaler i København, og Michael Kaas-Andersen, der er næstformand i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne sagde bl.a.:

"Vi ønsker med prisen at hylde en virksomhed, der i særlig grad har arbejdet systematisk med uddannelses-planlægning, herunder skabt sammenhæng mellem virksomhedens udviklingsplan og kompetenceudvikling af medarbejderne. En virksomhed, der udmærker sig og som kan være kilde til inspiration for andre. Det er kostforplejningsenheden i Rebild kommune et særdeles godt eksempel på".

Fra venstre: Mirit Glas' direktør Jens Christian Stenfeldt, Keld Lauridsen daglig leder, Hanne Krag samt Marita Geinitz, formand for Centerrådet

Fra venstre: Jens Christian Stenfeldt, direktør Mirit Glas, Keld Lauridsen daglig leder, Hanne Krag samt Marita Geinitz, formand for Centerrådet

FAKTA

Vi har i Danmark 13 VEU-centre, der hver nomineret en lokal virksomhed til den nationale efteruddannelsespris. Herefter har en dommerkomité udvalgt de tre nominerede. 

Kriterier for udvælgelse har både lokalt og centralt været, at virksomheden:

  • Arbejder systematisk med uddannelsesplanlægning
  • Motiverer medarbejderne til den nødvendige opkvalificering
  • Sammenkobler udviklingsplaner med kompetenceudvikling for medarbejderne
  • Har benyttet voksen- og efteruddannelse til at opfylde virksomhedens kompetencebehov.