Vi skaber talenter

29.06.17
Toni Brian Lynge +4574124101 tbl@eucsyd.dk

Larsen Strings A/S fik Efteruddannelsesprisen 2017

Onsdag d. 28. juni afholdt VEU-center Syd årets prisuddeling af Efteruddannelsesprisen, som i år tilfaldt Larsen Strings A/S i Sønderborg.

Prisen tildeles virksomheden for sin helt unikke, planmæssige og systematiske tilgang til opkvalificering af medarbejdere.

Larsen Strings blev stiftet i 1990 af daværende violinist ved Sønderjyllands Symfoniorkester Laurits Th. Larsen. Virksomheden fremstiller strenge til strygeinstrumenter og regnes for en af verdens førende på området, hvor 99 % af produktionen er til eksport. Der er 24 ansatte heraf er 14 i produktionen.

Samarbejdet mellem VEU-center Syd og Larsen Strings A/S blev etableret, da production manager Lars Hübshmann kontaktede skolen for at blive orienteret om muligheder for at opkvalificere og uddanne virksomhedens produktionsmedarbejdere.

Bag henvendelsen var et ønske om at afhjælpe og afkorte produktionsstop på de helt unikke maskiner, som fremstiller strenge til musikinstrumenter til alverdens symfoniorkestre.

Det er grundlæggeren selv, som står bag udviklingen. I starten foregik produktionen som eksperimenter i familiens garage, men det har udviklet sig, og det er Laurits Larsen selv, der står bag samtlige de højteknologiske maskiner, der i dag producerer anerkendte og efterspurgte strenge til hele verden.

Opkvalificeringen skulle køre sideløbende med, at virksomheden er i gang med at indføre Lean. Larsen Strings ser efteruddannelse som nøglen til fortsat succes og til at afkorte og afhjælpe produktionsstop på deres højteknologiske produktionsapparat.

Efter indledende samtaler hvor de forskellige modeller og muligheder blev gennemgået, og hvor Lars Hübshmann også selv har udarbejdet uddannelsesmodeller, blev resultatet, at automatikmontør-/automatiktekniker-uddannelsen skulle være udgangspunkt for opkvalificeringsforløbene.

På Diplomet står bl.a.: Larsen Strings tildeles prisen for deres helt unikke systematik i deres tilgang til opkvalificering af deres medarbejdere.

  

Larsen Strings medarbejdere

 

Laurits Th. Larsen

Stifter Lauritz Th. Larsen

 

EUC Syds direktør Finn Karlsen og VEU-centerrådets formand Maria Geinitz

 

Production manager Lars Hübshmann får overrakt diplomet af centerrådsformand Maria Geinitz

 

Om Efteruddannelsesprisen

Prisen er indstiftet af Centerrådet ved VEU-center Syd i 2011, og gives efter indstilling en gang om året til en virksomhed i området, der i særlig grad har gjort efteruddannelse af sine ufaglærte og faglærte medarbejdere til et strategisk indsatsområde.