Vi skaber

talenter 

21.06.22

De første studenter springer ud fra Teknisk Gymnasium

Vi ønsker alle de nye htx-studenter tillykke med huen

rets første htx-student ved Teknisk Gymnasium Sønderjylland blev Aslaug Thomas fra Sønderborg afdelingen.

Aslaug afslutter sin htx-eksamen med faget Kommunikation/it, der udløste et flot 12-tal i studenterhuen. Aslaug har haft studieretningen Kommunikation/it A og Design B.

Aslaug, der er fra Ærø, har sammen med sin storebror valgt at tage htx i Sønderborg, hvor de nu begge er blevet studenter med flotte resultater.

 

Årets første htx-student i Haderslev blev Alexander Mattethat Cardenas Gotthardsen

Alexander afslutter sin htx-eksamen med faget Bioteknologi, som han har på studieretningen Bioteknologi A og Matematik A. Han trak emnet Evolution og genmodifikation.

Alexander er 19 år og kommer fra Halk ved Hejsager. Inden Alexander startede på htx gik han på Nordborg Slot Efterskole på Science-linjen, som gav ham modet til at vælge et anderledes gymnasium end kammeraterne fra folkeskolen. Så Alexander valgte en teknisk studentereksamen på EUC Syd på Christen Kolds Vej I Haderslev, som er kendt for ud over de almindelige gymnasiefag at have profilfag inden for kommunikation/it, teknologi, idehistorie og teknikfag.

Alexander planlægger at søge indenfor tekstilbranchen, en branche som han fik smag for på sit teknikfag, Tekstil. Alexander har selv syet sin skjorte, som er en del af et projekt i teknikfaget Tekstil. Alexander er, gennem sine år i gymnasiet, blevet meget optaget af bæredygtighed indenfor tekstilbranchen.

Alexander Mattethat Cardenas Gotthardsen med de stolte forældre.

Årets første tekniske student i Aabenraa

Jathursan Kantharajah er årets første student fra htx i Aabenraa.

Jathursan afslutter sin htx med faget Design B.

Han har gået på studieretningen Teknologi A og Design B på htx på Stegholt i Aabenraa.

Jathursan valgte at gå på htx fordi den har de relevante fag for ingeniøruddannelserne. Han vil læse til bygningsingeniør på Aalborg Universitet.

Han synes det har været en fordel at gå på et forholdsvis lille gymnasium med et godt sammenhold. I Aabenraa er der 31 htx elever, der bliver studenter i disse dage.

 

Årets første tekniske student i Tønder

Oliver Toft Andersen blev den første student på HTX i Tønder.

Vi ønsker alle et kæmpe tillykke med studentereksamen og pøj, pøj fremover:)