Vi skaber talenter

03.05.18

Støtte til udviklingen af Kina-samarbejde

EUC Syd og Syddansk Kinesisk Forening får 51.000 kr.

Erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune har bevilget 51.000 kr. til at etablere et Confucius Classroom i Sønderborg - Confucius Classroom er et undervisningsforum for uddannelses- og erhvervssamarbejde mellem Kina og Danmark.

Projektet skal understøtte relationerne til Kina og udviklingen af uddannelsen i kinesisk sprog og kultur og er blevet til på baggrund af en ansøgning fra EUC Syd og Syddansk Kinesisk Forening.

Der er i Danmark 3 Confucius-institutter, som støttes af hovedkvarteret i Beijing i Kina, og Confucius Classroom i Sønderborg bliver en underafdeling til instituttet i Kolding.

Hans Lehmann, vicedirektør for EUC Syd, er tovholder på projektet og glæder sig over beslutningen:
- Vi er enormt glade for at kunne knytte endnu et bånd med Kina, som baner vejen for både erhvervs- og uddannelsesmæssige muligheder. Confucius Classroom-projektet ligger godt i tråd med vores samarbejde med kinesiske søsterbyer samt vores kinesiske nytårsaktiviteter, så det er dejligt med endnu et kinesisk/sønderjysk projekt.

Projektet er målrettet virksomheder med fokus på det kinesiske marked, gymnasielever med interesse for kinesisk sprog og kultur samt danske og herboende kinesiske familier.
 
Gerhard Bertelsen er formanden for erhvervsudvalget:
- Etableringen af et Confucius Classroom i Sønderborg giver god mening, da vi i forvejen har Danmarks mest internationale campus og deltager i mange internationale samarbejder. Derudover understøtter projektet kommunens Internationaliseringsstrategi, som blandt andet fokuserer på vores virksomheders gode relationer med Kina. Vi vil gerne understøtte erhvervslivets handels- og eksportmuligheder på det kinesiske marked.