Vi skaber talenter

20.11.20

Kontaktløs tidsregistrering

I dataafdelingen i Sønderborg, har skolepraktikeleverne udviklet og indført et program, så eleverne indstempler med studiekortet gennem en kortskanner

Indstemplingsprogrammet som skanneren kører på, koordinerer med tidsregistreringsprogrammet ”Astrow”, som eleverne dagligt anvender – før skulle de deles om mus og tastatur, men nu er det corona-relateret lavet berøringsløst.

I disse tider hvor vi må passe ekstra på, leder det til udvikling og optimering - vores skolepraktikanter (SKP) ansat i dataafdelingen har taget det på deres skuldre at udvikle kontaktløs tidsregistrering.

Fremover indstempler eleverne med studiekortet gennem en kortskanner. Indtil nu har eleverne brugt en fælles computer, med fælles tastatur og mus til at stemple sig selv ind og ud.

Men med det nye program, kan vores SKP’ere registrere sig uden at skulle i kontaktflade med andre elever og foreløbig er der opsat kortskannere, skærm og PC i beklædnings-, auto-, industri-, og i dataafdelingen i Sønderborg. Når det hele virker som det skal, er det planen at etablere på alle vores adresser.

Mohamad Mosleh der er instruktør i programmering og chef for SKP-dataeleverne, har fulgt dem i processen fra idé til produkt:

- Før Covid-19 havde vi i dataafdelingen en ide om, at vi ville optimere indstemplingsprocessen, og her var der tanker om at gøre brug af fx fingerskannere, men da situationen blev som den er, var det mere oplagt at gøre det hele berøringsfrit, fortæller Mohamad Mosleh.

Kortskannerløsningen og det nye system er selvfølgelig lavet meget sikkert, al data er fuldstændig beskyttet, hvilket er en stor del af uddannelsen i programmering - og udover hygiejne løser kortskanneren også et andet problem.

- Der har været forskellige problemer for eleverne i forhold til at skulle stemple sig ind, siger Mohamad - men det nye system er lavet med udgangspunkt i vores elever og er brugervenligt, så eleverne undgår de daglige problematikker, der har været tidligere.

Siden skanneren blev opsat, er der løbende programmeret optimeringer. Mohamad fortæller at til at starte med, måtte eleverne fx vente 3-4 sekunder på registrering, men nu er det sådan, at der slet ingen ventetid er. Han vurderer også, at det også en fordel for dem, som ikke har meget IT-erfaring, da det eneste de nu skal blot er at skanne deres studiekort.

Og der er planer om at optimere opsætningen yderligere. Lige nu står opsætningen med en computer og en skanner tilsluttet via USB, men tanken er at opgradere opsætningen med en ”Raspberry-pi”, som er en lille computer. Det vil betyde, at man i princippet kun ville kunne se en skanner.

Data-afdelingen på EUC Syd har i det hele taget mange ideer til innovation og hvordan vi kan bruge ny teknologi. Der har også været tale om mere avancerede projekter, såsom øjenskannere. Afdelingen står for at lave flere projekter på skolen og også for andre virksomheder. Blandt andet fortæller Mohamad, at de har lavet et system for vores Teknisk Gymnasium, htx, så der nu er overblik over alle bøger, der bliver udlånt. Her løser det problematikken, som lærerne støder på, om hvilke elever, der har hvilke bøger – og om de bliver afleveret og til tiden.