Vi skaber talenter

03.05.19

Fra Søborg til Sønderborg

15 ugers efteruddannelse er endt med supplerende uddannelsesbevis for automatikteknik

Sammen med 10 kollegaer har Stig Andersson tilbragt de seneste 15 uger på EUC Syd i Sønderborg.

De har under opholdet boet på vores kursistafdeling på skolehjemmet og tilbragt dagtimerne på skolen lidt længere nede ad vejen.

Her har de modtaget undervisning i automatikafdelingen. 

For nogle år tilbage fik de beskeden om, at deres produktionsafdeling skulle flytte til udlandet. På daværende tidspunkt hed ”flyttedatoen” d. 31. december 2018, men i mellemtiden er flytningen blevet udskudt og nu hedder det d. 31. december 2019.

Som konsekvens af beskeden om outsourcing af Decanter-produktionen, ønskede de 11 medarbejdere mere uddannelse for at være bedre stillet, når de nu snart skal ud at finde et nyt arbejde.

Efter forhandlinger har Alfa Laval tilsluttet sig deres ønske om efteruddannelse, og derfor har de nu taget en masse kurser, der indgår i det supplerende uddannelsesbevis for automatiktekniker.

På EUC Syd har de 11 bl.a. været igennem:

  • El-introduktion 1 – 2
  • Hydraulik, energioptimering af regulerede anlæg
  • Procesanlæg, instrumentering af tryk/temperatur
  • Systematisk vedligehold, automatiske maskiner
  • PLC programmering af sekventielle styringer
  • - og meget mere ... 

De har været yderst tilfredse med både servicen og maden og på kursistafdelingen. Dertil har de også udforsket den sønderjyske kultur og bl.a. deltaget i sønderjysk kagebord i Gråsten med 33 forskellige kager, og haft fornøjelsen af at opleve Sort Sol ude ved Tønder.

D. 3. maj afslutter de deres forløb her på skolen. Det bliver en festlig dag, hvor deres undervisere har pyntet klasselokalet op, og senere står programmet på kage og børnechampagne.

Som en god afrunding på deres forløb, har kursisterne selv designet en studenterhue, som de i dag velfortjent kan sætte på deres hoveder - og da det er indenfor industriens uddannelser, er den selvfølgelig sort :).