Vi skaber
talenter

Vi skaber

talenter

Teknisk gymnasium - htx

Med en htx-eksamen har du alle de muligheder, du ville få med en almen studentereksamen – og mere til! Din uddannelse bliver en spændende kombination af teori og praksis, og du vil få rig lejlighed til at fornemme den verden, der venter, når du har sat huen på dit målrettede hoved.

Htx er en treårig studentereksamen, som giver adgang til en bred vifte af videregående uddannelser.

De naturvidenskabelige, tekniske og teknologiske fag udgør kernen i undervisningen - og det er i høj grad "learning by doing", der kommer til at præge din tid på htx.

Det er både sjovt og lærerigt at læse på htx, hvor nysgerrigheden og evnen til at se verden fra mange forskellige synsvinkler er i centrum. Du vil lære at kæmpe for dine egne ideer og meninger, men også at samarbejde, udvikle og udforske verden og virkeligheden sammen med dine klassekammerater.

Undervisningen er på et højt fagligt niveau og bliver krydret med eksperimenter i laboratorierne, praktisk arbejde i værksteder, spændende projekter og studieture. Projektarbejdet foregår ofte på tværs af fagene, hvor din viden fra ét fag skal bruges i andre fag.

Htx er bygget op med et fælles grundforløb på tre måneder. I slutningen af grundforløbet vælger du studieretning. De efterfølgende godt 2½ år arbejder du med dine studieretningsfag og valgfag.

Tiden på htx bliver tre vigtige år i dit liv, og vi stiller masser af ressourcer og muligheder til din rådighed. Med andre ord giver vi dig på htx en perfekt scene, du kan prøve dig selv af på - hvis du kan, vil og tør.

Hent folder om htx.

Læs evt. mere om uddannelsen på ug.dk. eller læs mere om htx på tekniskgymnasium.dk.

Videreuddannelse

Få et overblik over, hvilke videregående uddannelser din htx giver dig adgang til. Det er bl.a. afhængig af, hvilke fag du vælger. Se på adgangskortet her. 

Hvorfor Teknisk Gymnasium Sønderjylland? 

Vi har spurgt vores studerende, hvorfor de har valgt at gå på Teknisk Gymnasium Sønderjylland.  
Tre begrundelser, der går igen er:  

  • Alle kender hinanden, fordi gymnasiet ikke er så stort, så der er et fantastisk godt sammenhold, også årgangene imellem.  
  • De tekniske og naturvidenskabelige fag åbner for at kunne læse videre på stort set alle uddannelser efter studentereksamen.
  • Undervisningen er målrettet og virkelighedsorienteret. Den relaterer sig til både nutiden og fremtiden og er varieret, og man arbejder med mange konkrete projekter. 
    Det gør det både sjovt og lærerigt at læse på htx. 

Nyheder

07.09.18 / Generel,Teknisk Gymnasium & IB Diplom To piger fra vores tekniske gymnasium vandt med bæredygtig genbrug af tekstil Regionsdelen af DM i Teknologi og erhvervscase 2018, forløb i onsdags d. 5. september i Esbjerg. Nu går Cecilie Søndergaard og Maja Holm videre til DM-finalen d. 26. september Læs mere »
Se alle nyheder »

Kommende begivenheder

22.01.19 Infomøder HTX og IB 2019 Aabenraa: tirsdag 22. januar - Sønderborg: torsdag 24. januar - Haderslev: torsdag 24. januar - Tønder: lørdag 26. januar. Hør... Læs mere »
Se alle begivenheder »