Vi skaber
resultater

Frisør

Synes du det er fedt at sætte hår og at finde på forskellige frisurer? Holder du øje med de nyeste hårtendenser? Og er det dig vennerne spørger til råds, når de skal have en ny frisure? Hvis du også brænder for at give enhver et unikt look, der fremhæver deres personlige stil, så har du fundet din rette hylde på frisøruddannelsen.

Det vil du lære 

Som frisør lærer du at klippe, farve, sætte og pleje hår og at rådgive kunder om hårpleje, frisurer og hårprodukter.

Du får kendskab til de nyeste hårdesigns til damer og herrer og viden om klippe- og skæreteknikker i både kort og langt hår. Du skal kunne udføre forskellige former for farvning og permanent, du lærer at rette og farve bryn og øjenvipper og klippe skæg.

Derudover vil du beskæftige dig med hudpleje, ansigts- og hovedbundsmassage og du lærer også om at lægge makeup og lave neglebehandlinger.

Hele uddannelsen til frisør foregår i Aabenraa og den indebærer både skoleophold og praktik i virksomhed. Du får undervisning i fag om klipning, farvning, permanent, håropsætning, manicure og makeup, men også i fag som engelsk, erhvervsøkonomi, stilhistorie, salg og service.  

For at starte på frisøruddannelsen skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om praktikplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd.  

Som frisør kan du specialisere dig i dame- eller herreklip eller fx i at lave parykker. Du kan arbejde i større eller mindre saloner - eller du kan vælge at starte din egen salon.

Info
Startdato på GF2: 14.08.17
Startdato på Sundhed & livsstil 14.08.17
Startdato på EUX 14.08.17
Navn: Frisør
Varighed: 4 år og 6 mdr. - 5 år og 6 mdr
Trin og specialer: Frisør
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Der er adgangsbegrænsning for elever uden uddannelsesaftale. Mulighed for skolepraktik, mulighed for ny mesterlære, og mulighed for eux.
Økonomi: SU og elevløn
Funktioner
Geografisk placering
Aabenraa Stegholt 35-36 6200 Aabenraa

Nyheder

12.04.17 / Erhvervsuddannelse Interesserer du dig for hår, frisurer og mode? Og vil du gerne tage uddannelsen til frisør? Så er det nu, du skal søge om en kvoteplads! Læs mere »
Se alle nyheder »

Kommende begivenheder

21.02.17 Konference om faglig læsning Er du læsevejleder eller faglærer på en ungdomsuddannelse eller i folkeskolens udskoling, så kom til Regionskonference... Læs mere »
22.02.17 Få en karriere i modebranchen Interesserer du dig for tøj og mode? Og har du lyst til at arbejde med beklædning? Så er det lige dig, vi gerne vil... Læs mere »
Se alle begivenheder »