Vi skaber
resultater

Ernæringsassistent

Ernæringsassistent og Ernæringshjælper

Som ernæringsassistent og ernæringshjælper skal du kunne lide at lave mad, for det er dig, der laver den - og du laver den til mange, for du vil typisk få arbejde i køkkener på plejehjem, hospitaler, skoler, døgninstitutioner eller i kantiner på store virksomheder. 

Ernæringsassistenten er med til at sørge for, at de enkelte råvarer bliver sat sammen og produceret til et sundt og velsmagende måltid. Du lærer derfor om principperne bag forskellige diættyper og om at sammensætte, tilrettelægge og tilberede diæter og ernæringsrigtig kost.

Du lærer også om at anrette maden, så den er appetitlig og indbydende, og om hvordan du bedst opbevarer råvarer og distribuerer tilberedt mad forsvarligt. Du står nemlig med det daglige ansvar for kvalitet og fødevaresikkerhed på dine mange ’kunders’ vegne. 

Efter 1 1/2 år på uddannelsen er du uddannet ernæringshjælper. Allerede her kan du stoppe uddannelsen og gå i arbejde, men du kan også fortsætte og blive ernæringsassistent med svendebrev – det tager tre år i alt.

Info
Startdato på GF2: 14.08.17
Startdato på EUX 14.08.17
Startdato på Sundhed & livsstil 14.08.17
Navn: Ernæringsassistent
Varighed: 2 år - 4 år 2 mdr.
Trin og specialer: Ernæringshjælper, ernæringsassistent
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Mulighed for skolepraktik, mulighed for ny mesterlære og mulighed for eux
Økonomi: SU og elevløn.
Funktioner
Geografisk placering
Aabenraa Stegholt 35-36 6200 Aabenraa
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg
Tønder Plantagevej 35 6270 Tønder
Haderslev Christen Kolds Vej 20 6100 Haderslev

Nyheder

12.04.17 / Erhvervsuddannelse Interesserer du dig for hår, frisurer og mode? Og vil du gerne tage uddannelsen til frisør? Så er det nu, du skal søge om en kvoteplads! Læs mere »
Se alle nyheder »