Vi skaber resultater

Bygningsmaler

Bygningsmaleren er en både alsidig håndværker og en kompetent rådgiver.

Vælger du en fremtid som bygningsmaler, får du et selvstændigt og afvekslende job, med mange kreative muligheder. Arbejdsopgaverne spænder vidt: Vægge, lofter, vinduer, træværk og facader bliver behandlet og får nye, friske farver. 
Handler det om restaurering og byfornyelse, tager bygningsmaleren de gamle maleteknikker i brug, så som marmorering, ådring og forgyldning.

Slut med giftige stoffer      

Mange tror, at maleren står i giftige dampe dagen lang, men det er helt forkert. Faget er ikke ''giftigt'' mere. I dag arbejder maleren næsten udelukkende med materialer som er helt ufarlige.

Studiemiljø og sammenhold

Eleverne siger: Vi bliver hørt, og det gør en forskel! 
Der er fine opholdssteder, hvor vi kan hygge os i kroge og hjørner. Undervisningen er spændende med rig mulighed for kreativitet og med stor indflydelse på egne opgaver. 

Videre i karrieren

Når du er færdiguddannet, står mange døre åbne for dig. En nærliggende mulighed er at tage malerfagets videregående uddannelse, som giver dig adgang til jobs som selvstændig, konduktør, farvekonsulent eller faglærer.
Du kan også vælge at læse til bygningskonstruktør eller diplomingeniør. Har du tilmed en studentereksamen, kan du søge ind på uddannelsen til konservator.

For at starte på uddannelsen til bygningsmaler skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om praktikplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd.  

Info
Startdato på GF2: 17.01.19
Startdato på Innovation, strøm & energirigtigt byggeri 12.08.19
Startdato på EUX 12.08.19
Navn: Bygningsmaler
Varighed: 3 - 3½ år
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Der er adgangsbegrænsning for elever uden uddannelsesaftale. For at starte på bygningsmaleruddannelsen skal du enten have indgået en uddannelsesaftale om praktikplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads på EUC Syd. Mulighed for skolepraktik, mulighed for ny mesterlære, og mulighed for eux.
Økonomi: SU og elevløn
Fakta boks

Kursus i studieteknik For dig, der starter direkte på GF2

Funktioner
Geografisk placering
Aabenraa Stegholt 35-36 6200 Aabenraa

Nyheder

11.12.18 / Erhvervsuddannelse,EUX & Generel Elektrikeruddannelsen i Tønder Kom forbi tirsdag d. 18. marts fra kl. 15 Læs mere »
Se alle nyheder »