Vi skaber 
muligheder

Beklædningshåndværker

Beklædningshåndværker samt Tekstil- og beklædningsassistent

Går du med en drøm om at designe dit eget tøj? Interesserer du dig for mode, og har du lyst til en karriere i modebranchen? 

Moden udvikler sig hele tiden med nye tendenser og stilarter, og du kan være med til at sætte dit eget præg. Som beklædningshåndværker fører du designerens ideer ud i praksis. Du kan arbejde med at kreere alt fra individuelt og eksklusivt dame- og herretøj lige fra florlette festkjoler og elegante habitter til herlige hatte og smukke pelsarbejder.

Du får en grundlæggende viden om fremstilling af designertøj, du lærer de forskellige sy-tekniker og du arbejder med mønstre, materialesammensætning, farver og modeller.

Du får viden om de mange forskellige arbejdsmetoder i faget herunder at tage mål, tilskære stof og sy – også i hånden. Men du får også undervisning i design, stil og mode, produktion, logistik, kundepleje og brug af it-værktøjer.

Uddannelsen indeholder både skole- og praktikperioder.

Som færdiguddannet beklædningshåndværker med Svendebrev, kan du blive ansat på skrædderafdelinger på teatre, store tekstilfabrikker eller mindre syværksteder – og har du en iværksætter i maven kan du selvfølgelig også starte din egen virksomhed.

For at starte på beklædningshåndværkeruddannelsen skal du have indgået en uddannelsesaftale om praktikplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads.

Møde os på Facebook: Beklædning Sønderborg

Info
Startdato på GF2: 14.08.17
Startdato på Sundhed & livsstil 14.08.17
Navn: Beklædningshåndværker
Varighed: Beklædningshåndværker: 3 år - 3 år og 4 mdr
Trin og specialer: Tekstil- og beklædningsassistent: 2 år - og 2 år og 4 mdr
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik. Der er adgangsbegrænsning for elever uden uddannelsesaftale
Økonomi: SU og elevløn
Kvoteplads - workshop

For at starte på uddannelsen skal du enten have en praktikplads hos en virksomhed - eller du skal være tildelt en kvoteplads. Her kan du læse om hvad en kvoteplads er og hvad betyder det for dig at få sådan en.

Der starter nye hold to gange om året med start i august eller januar. 

Kommer du lige fra folkeskolen skal du søge grundforløb 1 (en af fagretningerne - se mere).

Funktioner
Geografisk placering
Sønderborg Hilmar Finsens Gade 14-18 6400 Sønderborg

Kommende begivenheder

09.08.17 Optagelsesprøve 2017 - opsamlende Dansk fra kl. 9-11 og matematik fra kl. 12-14 Læs mere »
16.06.17 / EUD - GF1,EUD - GF2,EUX,EUV,Generel & Erhvervsuddannelse Vindere af årets Innovations Camp kommer fra EUC Syd Sidste nyt! Læs mere »
Se alle nyheder »