Vi skaber talenter

18.05.20

1.g'ere vinder præmie ved brandingkonkurrence

- Teknisk Gymnasium brander Aarhus Maskinmesterskole

Aslaug, Laura, Markus og Simon er gymnasieelever i 1.g på htx i Sønderborg. Og de har lige vundet en flot 2. plads i en konkurrence om at brande Aarhus Maskinmesterskole for htx-elever.

Man kan læse til maskinmester flere steder i landet og i Aarhus vil de rigtig gerne have flere med en studentereksamen fra htx.

- I forbindelse med undervisningen i kommunikation/IT tog vi på besøg på Maskinmesterskolen, for at vores 1.g’ere kunne sætte sig ind i det ”produkt”, som Aarhus Maskinmesterskole er – og det er i øvrigt også fysisk en virkelig flot skole med udsigt direkte over Aarhus havn, fortæller deres lærer Karen Møller Thomsen.

De var i alt 7 htx-klasser med i konkurrencen fra 6 deltagende tekniske gymnasier i Silkeborg, Horsens, Aarhus, Aalborg, Fredericia og Sønderborg. Klasserne var inddelt i hold på hver ca. fire elever, så reelt var det rigtig mange hold at konkurrere med.

Gennemtænkt

De fire fra Sønderborg har udarbejdet et storyboard til en video, som er set ud fra de studerendes synsvinkel. Videoen tager udgangspunkt i, hvad man som studerende på Aarhus Maskinmesterskole (AAMS) vægter som værdifuldt ved at uddanne sig til maskinmester og filmen bunder i en forståelse af de behov og interesser htx-elever vil møde op med.

Som dommeren bl.a. skriver: ”Deres video er gennemtænkt, realistisk at lave og vil fungere rigtig godt på sociale medier.”

- vi mestrer fremtiden

Deres bud på et slogan var ”Aarhus maskinmesterskole – vi mestrer fremtiden” med afsæt i argumenterne, at der er åbne og brede muligheder efter endt uddannelse, at der er stor efterspørgsel efter maskinmestre og lav ledighed.

- Jeg tror med, at AAMS med stor sandsynlighed vil bruge gruppens idéer på de sociale medier – måske som et sammenkog også med vindergruppens idéer, siger Karen.

De fire gymnasieelever vandt i øvrigt et gavmildt gavekort :).