Vi skaber talenter

08.09.23

IT-center Syd ramt af cyberangreb

Et cyberangreb lagde i torsdags IT-center Syd ned, og ramte alle fem skoler i it-driftsfællesskabet. Cyberangrebet havde via 3. parts software spredt sig og inficeret 71 pc’ere, og alle servere med data var krypteret.

En efterforskning af vores overvågningssystemer har vist, at vi allerede søndag nat, via et mikroskopisk hul, var blevet angrebet af ransomware. Allerede torsdag morgen havde det spredt sig til alle vores systemer, hvilket er meget atypisk, da de normalt bruger længere tid på at undersøge netværket, typisk 150-180 dage.

Til trods for at IT-Center Syd en gang årligt, som en af de få it-driftsfællesskaber, afholder fysiske katastrofeøvelser for at forberede sig mod eventuelle cyberangreb, så har det ikke kunne hindre de it-udfordringer, som angrebet har påført ansatte, elever og medlemsskolerne. Vi har ikke kunne tilgå alle vores systemer, vi har ikke haft adgang til mails, vores telefonsystem har været nede, og vi kan stadig ikke modtage og betale fakturaer. Vi kan dog igen kontaktes via mail og telefon.

”Der skal ikke være tvivl om, at al undervisning har første prioritet, og i løbet af den kommende uge vil vi være så langt med genetablering af alle systemer og data, at stort set alle ansatte og elever ikke længere er berørte”, fortæller it-chef Peter Martensen.

”De tiltag, som vi hele tiden arbejder med for at optimere og højne vores sikkerhed, har hjulpet os i den situation, vi nu står i, og har været medvirkende til, at trods situationens alvor og omfang så er der ift. GDPR ikke kopieret eller sluppet nogen data ud. Vi har en total backup af alle vores data, og backuppen er beskyttet på en sådan måde, at hackerne ikke har kunnet få adgang til den”, forklarer it-chef Peter Martensen.

For yderligere information kontakt:

It-chef Peter Martensen

Mobil: 5131 4733

Email: pem@itcsyd.dk