Vi skaber talenter

08.12.16

8. klasser til regionsmesterskaber i SkoleSkills med erhvervsuddannelserne

Skansen i Sønderborg fredag d. 16. december

105 8.-klasseselever er med, når regionsmesterskabet i SkoleSkills løber af stablen.

Det sker fredag den 16. december kl. 9-13:30 i Broager Sparekassen Skansen, Sønderborg.

Eleverne har i løbet af efteråret haft besøg af de regionale erhvervsskoler, og det er i discipliner, der har forbindelse med de forskellige erhvervsuddannelser, der skal dystes i.

De tre bedste hold ved regionsmesterskabet går videre til Danmarksmesterskaberne i SkoleSkills, der foregår i Aalborg Gigantium den 26.–28. januar 2017.

I alt har 43 skoler (inkl. efterskoler) fra Haderslev, Aabenraa, Tønder og Sønderborg kommuner deltaget i SkoleSkills i løbet af efteråret. At det lige er 8.-klasseseleverne, der deltager, hænger sammen med, at det er i 8. klasse, eleverne for første gang skal vælge ungdomsuddannelse, for at kunne erklæres uddannelsesparate af deres lærer.

De deltagende erhvervsskoler er: Business College Syd, EUC Syd, Gråsten Landbrugsskole, Haderslev Handelsskole, IBC Aabenraa, Social- og Sundhedsskolen Syd og Tønder Handelsskole.

Op til regionsmesterskabet har eleverne i grupper af tre dystet i seks discipliner, herunder speedstacking, byg en minitrappe og byg en LEGO-figur i blinde. Ud over konkurrencerne har eleverne også modtaget information om de forskellige erhvervsuddannelser.

Om SkoleSkills

SkoleSkills - eller Stafetten - er en konkurrence, hvor grundskoleelever dyster mod hinanden i opgaver, der kræver et praktisk håndelag. Konkurrencerne foregår i hold af 3 med både drenge og piger på alle hold – og hvor kammeraterne står på sidelinjen og hepper!

Skills Stafetten indgår som led i 8. klasse elevernes introduktionskurser til ungdomsuddannelserne. Det er en konkurrence, der afholdes i hele Danmark for at vække elevernes interesse for erhvervsuddannelser.

8. klasser i hele Danmark deltager i Skills Stafet i deres lokalområde. Det betyder, at unge fra hele landet kan kvalificere sig til den store Skills Stafet-finale i Gigantium Aalborg d. 27. januar 2017.

Billede