Vi skaber talenter

12.06.18

Innovation Camp Bornholm – Den brændende platform

Innovation Camp Bornholm er et talentforløb for knapt 50 særligt udvalgte elever - 12 af eleverne kommer fra EUC Syd

Eleverne på campen er under faglig uddannelse til fx automatiktekniker, elektronikfagtekniker, procesoperatør, datatekniker, maskinmester eller el-installatør og er udvalgt fra forskellige erhvervsskoler, søfartsskolen og et erhvervsakademi.

For at deltage skal eleverne være i gang med hovedforløb og dermed ved at være i mål som faglærte med kvalifikationer, som forudsiges at være en mangelvare om ganske få år.

Fra mandag d. 11. til fredag d. 15. juni arbejder eleverne intenst og nærmest i døgndrift med at udvikle idéer og fremstille prototyper, og resultaterne af arbejdet præsenterer de på fredag for en jury, der består af repræsentanter fra maritime virksomheder. Eleverne bliver delt i grupper og skal gennem de fem dage samarbejde tværfagligt med løsningsforslag til ’Den brændende platform’, og fokus er hele vejen på teknisk kreativitet, innovation og entreprenørskab.

Først mandag eftermiddag blev årets ’Brændende Platform’ offentliggjort for deltagerne, og scenariet er Bornholm år 2030 med knap 1 mio. indbyggere og øget skibsfart. I år er der to udfordringer at vælge mellem. Grupperne skal enten arbejde med løsningsforslag til, hvordan der opnås:

Mindre miljøbelastning fra skibsindustrien eller med: Hvordan man kan få styrket effektivisering af vedligeholdelsen af skibe.

Driftige virksomheder stiller sig undervejs gratis til rådighed som både vejledere, sparringspartnere og dommere for grupperne. Bl.a. er der repræsentanter fra PJ Diesel Engineering, BOFA, Fyns Maritime Klynge, Jensen Group og Automation Lab.

Maria Vendelbo Maden som er faglærer her på skolen er med som coach for 3. år i træk og fortæller bl.a., at planlagte benspænd og øvelser, der understøtter bestemte læringselementer gør, at eleverne arbejder super konstruktivt og kommer langt på kort tid.

- Glæde, iver og passion præger hele forløbet og innovation et særdeles vigtigt håndværk for fremtidens faglærte, som kan læres på linje med anden faglighed, siger Maria Vendelbo Madsen.

Erfaringen er, at eleverne får rigtig meget med sig, som de kan anvende direkte i deres daglige virke og vil gavne dem i deres videre arbejde.

Eleverne fra venstre:

Bagerste række: Frederik Andersen, Martin Graversen, Mathias Rysgaard Rømer, Frederik Buster Hansen og Jacob Formsgaard Larsen.

Forreste række: Alexander Engelbrekt Prehn Sørensen, Tom Thomsen, Nikolas Zdralic, Magnus Ask Hansen, Sandra Jeanette Dalsig, Emil Ege Dæncker Rosenlyst Jensenog Marius Smoc