Vi skaber talenter

25.09.18

4 lærlinge fra EUC Syd modtager ML-prisen på torsdag

Hele fire elever fra EUC Syd, der er blevet færdiguddannede i det forløbne år, modtager i år Metalindustriens Lærlinge-pris og er inviteret til prisoverrækkelse på torsdag d. 27. september i Den Sorte Diamant i København

Prisen gives til lærlinge, der med særligt godt resultat har gennemført en uddannelse med tilknytning til Metalindustrien

For at komme i betragtning skal man som lærling bl.a. have udmærket sig som en god holdkammerat og kollega. Og det er cremen af cremen, der slipper igennem nåleøjet, for de kun 25 statuetter fordeles i år blandt flere end 270 indstillede, som alle har opnået topkarakteren 12 til svendeprøven.

ML-Prisen er således en hyldest til det hele talent, som både befinder sig på et meget højt fagligt niveau og evner at være en god holdspiller.

Den første prismodtager fra EUC Syd er industritekniker Kasper Lykke Brandt fra Gråsten, der har haft praktikplads på Danfoss.

Hans faglærer Ulla Pedersen har indstillet Kasper og skriver bl.a.:

Kasper udmærker sig som en dygtig håndværker, der udviser stor faglig stolthed, og sætter kvalitet i højsædet. Med sine evner til at lytte til andres ideer, og selv være initiativrig og flittig, har Kasper været et stort plus for klassen. Kasper lytter til sine medstuderende og kollegaer og det gør ham vellidt på alle punkter. Kasper er en god kammerat, altid hjælpsom og altid med et smil på læben, og så er han en teamspiller, der også kan arbejde selvstændigt. Kasper har desuden indstillet sin læreplads, Danfoss A/S til Årets Læreplads 2017, hvor virksomheden vandt. Det viser hvilket overskud og empati, Kasper har for sine omgivelser. Det har været en fornøjelse at følge hans udvikling igennem 5 ½ år.

Selv giver Kasper følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de mere end 270 indstillede:

- Jeg har haft gode kollegaer og ledere, som har været en stor del af min faglige udvikling. Månedlige møder med dem, der handlede om min uddannelse i virksomheden, sikrede min udvikling, og deres interesse i min udvikling er en medvirkende årsag til, at jeg blev opsat på at gøre mit bedste.

Den anden prismodtager er Kasper Lindegaard Nielsen fra Sønderborg, der har taget uddannelsen til it-supporter og haft praktikplads på Danfoss.

Faglærer Orla Damm Søe fra EUC Syd skriver bl.a. i indstillingen:

Kasper har igennem sin uddannelse vist stor interesse for de forskellige fag, han er engageret og fagligt velfunderet. Han har stor lyst til at lære nyt og er dygtig til at lære fra sig i praktikken, når hans medstuderende løber ind i vanskeligheder. Kasper er vellidt blandt både kammerater og lærere – hans gode humør og begejstring for faget smitter af på klassen og er med til at hæve niveauet for hele klassen.

Selv giver Kasper følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de mere end 270 indstillede:

- Jeg synes ikke, jeg har gjort noget specielt, men bare været mig selv. Det har faldet mig naturligt ind at gøre en indsats på arbejdspladsen. På første hovedforløb synes jeg, det var svært, men jeg gav den en skalle på hovedforløb 2. Jeg ville gerne prøve at gøre det bedre end de andre fra Danfoss.

Den tredje modtager fra EUC Syd af ML-prisen er automatiktekniker Simon Lund fra Augustenborg, i lære ved Linak Danmark.

Per B. Jensen, der er faglærer på EUC Syd og har indstillet Simon fra skolen, skriver:

- Simon er en yderst kompetent lærling, der kan sættes til alle opgaver. Han er vellidt hos såvel lærere som lærlinge på grund af sine samarbejdsevner og sit positive humør. Simon er dygtig og engageret, og hans rolige væsen gør, at han er god til at skabe kontakt på tværs af faggrupperne.

Selv giver Simon følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de mere end 270 indstillede:

- Jeg tror, det skyldes, at faget interesserer mig, og at jeg gerne vil vide noget mere, om de ting jeg arbejder med. En opgave skal være i orden og virke perfekt, når den er afleveret. Der har i lærlingeregi været en del sociale arrangementer på tværs af fag, som har betydet et godt og positivt kammeratskab.

Den fjerde modtager af ML-prisen er Kristoffer Brink Steffensen fra Sønderborg uddannet elektronikfagtekniker ved Linak Danmark.

Faglærer Morten Weltz fra EUC Syd har indstillet Kristoffer skriver bl.a.:

- Kristoffer har arbejdet ihærdigt og målrettet og har opnået flotte resultater gennem hele uddannelsen både på skolebænken og på praktikpladsen. Han er en særdeles engageret og afbalanceret ung mand. Kristoffer er altid hjælpsom og fuld af gåpåmod, aldrig i dårligt humør eller med sure miner, ej heller når der har været trælse opgaver.

Selv giver Kristoffer følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de mere end 270 indstillede:

- Jeg har arbejdet hårdt med elektronik og data både i fritiden og på arbejdet. Det er en hobby for mig, og jeg er så heldig at have kammerater, der deler interessen for elektronik og data. Det har betydet meget, for det jeg kan i dag.

På dagen vil afdelingschef på EUC Syd, Leif Keller Elsborg, og en del af faglærerne, der har indstillet være til stede og repræsentere skolen.

 

Metalindustriens Lærlingepris (ML-prisen) uddeles i år for 16. gang. Prisoverrækkelsen finder sted på torsdag d. 27. september i Den Sorte Diamant i København. Undervisningsminister Merete Riisager vil sammen med formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og erhvervsuddannelseschef i DI, Lone Folmer Berthelsen og forbundssekretær i Dansk Metal og næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg, Kasper Palm, overrække statuetter og diplomer til prismodtagerne og holde tale.

ML-Prisen 2018 kan følges via livestreaming fra Industriens Uddannelsers Facebookside ca. fra kl. 10.30