Vi skaber talenter

23.05.17

De internationale studenter i Sønderborg

17 elever med mange forskellige nationaliteter udgjorde 5. årgang på IB World School, International Baccalaureate, som er det engelsksprogede gymnasium i Sønderborg

De 17 er netop blevet færdige som studenter, og kørte den danske tradition tro, studenterkørsel i lørdags.

Det forringede ikke glæden, at de 17 har overstået den tre uger lange eksamensperiode med skriftlige eksamener i alle fag, netop som eksamensperioden starter for de øvrige gymnasieelever på hhx, stx og htx.

Der er over 2.000 IB-skoler der har omkring 5000.000 studerende i ca. 130 lande verden over, og der er tæt association mellem skolerne, så IB i Sønderborg er en del af det verdensomspændende IB-program, der følger en international bekendtgørelse.

Steffen Damm og Izabella Ewa Plichta (billedet) var meget lettede. De har begge flest matematisk-naturfaglige fag, og det har været en barsk eksamensperiode med op til tre skriftlige eksamener på én dag

Izabella Ewa Plichta flyttede fra Polen til Sønderborg med sin mor, to år før hun startede i Pre-IB (der svarer til 1.g). Izabellas fremtidsplaner er at studere, og hun har søgt ind på ingeniøruddannelsen Mechatronics, der starter på Alsion efter sommerferien.

Steffen Johansen Damm er fra Høruphav og vil tage et sabbatår, før han starter på sit studium. Det bliver sandsynligvis også noget teknisk-naturvidenskabeligt – og der er tradition for at uddanne sig til ingeniør i familien. I sit sabbatår skal han arbejde som murerarbejdsmand – et job han lige har fået, så han fejrer både studentereksamen og nyt job i disse dage.

Pigen i midten på billedet er Daisy Cornelia Haumann, som er amerikansk-tysk. Hun kommer fra Californien og boede to år i Flensborg, før hun startede i Pre-IB. Daisys far arbejder i Flensborg, og hendes mor arbejder i Danmark. For Daisy er det en fordel, at hun nu kan søge direkte ind på universiteter i den engelsksprogede verden. Hun vil gerne studere Criminology, og har søgt om optagelse både i London og i USA.

De to andre på fotoet er Joshua Erik Petersen, der er amerikansk-dansk og Mubiana Kabanje Wamundila, der er født i Zambia opvokset i Danmark.


Fra IB afsluttede i år:

Mathilde Hinborg Ellund Christensen,
Jóhan Teitur Sveinsson Thomsen,
Maria Johnsen,
Natasha Agerskov Cox,
Martha Tembo,
Madalina Elena Dica,
Barbora Okasová,
Daisy Cornelia Haumann,
Joshua Erik Petersen,
Alexander Mico Guldager Rasmussen,
Steffen Johansen Damm,
Nubiana Kabanje Wamundila,
Izabela Ewa Plichta,
Ram Rai,
Mia Petersen,
Tim Lücke Køster,
Boy Meesenburg.