Vi skaber talenter

10.05.19

Happy School

52 elever og ledelsesrepræsentanter fra alle vores adresser var tirsdag den 30. april med på forårets elevrådskonference i Aabenraa

Elevrådsarrangementet startede med gensyn blandt glade elevrødder fra forskellige adresser, fællessang og en god omgang Happy breakfast.

I løbet af dagen blev et projekt fra elevrådet i Aabenraa præsenteret. Det handler om at skabe interesse for at skabe et nyt og bedre læringsrum i Aabenraa, som skal kunne benyttes af både HTX-siden og EUD-siden på Stegholt.

Der var også foredrag ved foredragsholder og forfatter Gert Rune, omhandlede livet, og hvordan man formår at holde sig positiv trods det, at man støder på problemer. Positiv motivation kan føre til store resultater og en øget livsglæde, og det er erfaring Gert Rune brænder for at give videre; han har selv måttet kæmpe sig tilbage til livsglæden efter et forløb med knoglekræft og benamputation.

Randi Bruhn Mannion, fagansvarlig konsulent fra Dansk Center for Undervisningsmiljø var inviteret som gæst og har efterfølgende bl.a. skrevet til os:

"Jeg er så inspireret af jeres t-shirts og dag ”Nice is the new cool”, og det var meget inspirerende at opleve en erhvervsskole, der arbejder så bevidst og prioriterer elevinddragelsesarbejdet. Det var tydeligt at mærke, at eleverne oplever, at I var lydhøre og inddrog deres holdninger.”

Randy B. Mannion har netop holdt oplæg ved Undervisningsministeriets inspirationsdag om undervisningsmiljø på erhvervsuddannelser og havde en slide med om EUC Syd og fremhævede, hvordan vi her på skolen inddrager eleverne i arbejdet med det fysiske undervisningsmiljø.

Næste elevrådskonference

Elevrådseleverne kan glæde sig og allerede nu sætte kryds i kalenderen:

Efterårskonference 14.-15. november

Forårskonference 24. marts 2020

Den efterfølgende evaluering viste, at 95 % af eleverne synes, at konferencen var god eller meget god - og skrev bl.a.:

  • Skide godt, spændende, inspirerende.

På spørgsmålet: Hvad fik du størst udbytte af?, var svaret:

  • Høre udfordringerne på de forskellige skoler og hvad man kan gøre ved det
  • ​Workshop
  • ​Gert, workshop (og kage :-)
  • Foredrag
  • Arbejde med en gruppe
  • Maden
  • Alt

Om elevrådet