Vi skaber talenter

12.05.16

Scenen er sat - kvalitet, kalvelever og køkkenkamp - Velkommen til FoodChallenge 2016

Fremtidens gastronomer i venskabelig dyst på EUC Syd med fokus på håndværk, råvarer og god faglig fællesoplevelse.

D. 25. og 26. maj er der FoodChallenge på Stegholt, EUC Syd i Aabenraa. Det er underviserne på Mad til mennesker, som står bag ideen, og udover at være en seriøs konkurrence for eleverne, handler det også om at værne om rammerne og det gode og positive miljø, der er på uddannelserne. Meningen er, at det skal være en årligt tilbagevendende begivenhed som kort fortalt er en lokalkulinarisk dyst over to dage for hhv. smørrebrøds- & cateringelever og kokkeelever med det formål at udfordre eleverne og deres håndværk, og hold fra Århus Tech og Svendborg Erhvervsskole har også meldt sig til, så der bliver kamp om førstepladsen. 

- Det skal simpelthen være både sjovt og spændende at gå på gastronomuddannelsen, og eleverne skal udover de faglige præstationer, opleve fællesskabet og samhørigheden med de andre, siger Dan Feld-Jakobsen, der er faglærer og en af initiativtagerne til FoodChallenge. 

Ved brug af lokale råvarer får eleverne til opgave at fremstille forskellige retter, hvor de skal vægte den håndværksmæssige præstation, kreativitet, smag, køkkenøkonomi og så ikke mindst samarbejdet. 

Caterdelen

afholdes onsdag d. 25. maj, hvor tre hold fra hhv. Århus Tech, Svendborg Erhvervsskole og EUC Syd dyster om at fremstille fire forskellige slags smørrebrød samt en fiskeanretning ud fra ingredienser som kalvelever, rejer, vegetar, makrel mm. 

Kokkedelen

afholdes torsdag d. 26. maj, og her konkurrerer fire hold kokkeelever tilknyttet EUC Syd. Der konkurreres om at lave en tre-retters menu baseret på ørred fra Krusmølle Natur Dambrug, svinebryst fra Hellevad Vandmølle, te fra Carstensens Tehandel samt supplerende produkter fra en varekurv, som først offentliggøres på selve dagen.

På selve dagen kommer dommere udefra, og de er alle kokke fra lokale virksomheder og herudover er inviteret sponsorer, ledelse og fagpersoner, så eleverne har virkelig noget at leve op til, for det er professionelle med en høj standard, der står for bedømmelsen.

Initiativet til FoodChallenge udspringer fra MasterClass, som er hovedforløbet for kokke og catere på EUC Syd.

-      Vores ønske er at skabe en moderne, entreprenant og mere allround forståelse af madproduktion og virksomhedsdrift, og vi komponerer et meget større samarbejde mellem skole, virksomheder og lærlingene/eleverne. Eleverne på Masterclass skal være de ypperste inden for deres fag. De skal få en kompetent selvforståelse og bliver ikke bare undervist i ’madproduktion’. De kan vurdere råvarer og får holdninger også til f.eks. økologi, dyrevelfærd, økonomi, bæredygtighed og miljø. Vi vil skabe stolte gastronomer, der kan deres fag og sætter en ære i kvalitet, fortæller Dan.

På websiden www.foodchallenge.dk står der mere om deltagere, program, rammer og konkurrence-betingelser.

Billede