Vi skaber talenter

29.01.16

Det er sjovest, når jeg også skal bruge hovedet

Emil Stenkjær tager i øjeblikket sidste del af uddannelsen til automatiktekniker. Han er udlært fra Danfoss i slutningen af januar, men han når at tage med til DM i starten af februar. Han er udvalgt på baggrund af sine egenskaber, for han er meget dygtig, ihærdig og fagligt stærk. Det forlyder at hans gennemsnit er 10.

Emil Stenkjær Hansen er 21 år og fra Broager og i lære 'rundt om hjørnet' i Gråsten ved Danfoss Power Electronics.

- Jeg regner med, at det er en spændende oplevelse og en god udfordring. Jeg synes, det er sjovt at konkurrere inden for faget, og det betyder meget for mig, at jeg ikke bare laver et godt stykke arbejde, det er sjovest, når jeg også skal bruge hovedet og mit færdige arbejde både fungerer som det skal og tager sig godt ud.

Mine venner synes, at det er utrolig flot, at jeg skal til det faglige Danmarksmesterskab for automatikteknikere. Jeg bruger en del tid på at programmere ved siden af skolen og lærepladsen, fordi det er det jeg brænder for, men derudover er jeg frivillig brandmand og så går jeg på jagt og har en sejlbåd liggende i Gråsten Sejlklub.

Jeg er lige ved at være færdig med uddannelsen, og jeg ser frem til at komme godt i gang på arbejdsmarkedet og være med i nogle spændende projekter.

DM i Skills
Emil er sammen med Camilla, Bo, Henrik og Nikolaj klar til at konkurrere i DM i Skills 4.-6. februar i Fredericia. De har i de seneste mange uger trænet hårdt, læst op og sat ind i også detaljer ud over det obligatoriske stof, for de vandt regionsmesterskaberne og skal nu kæmpe om at blive danmarksmester inden for deres fag – og dermed om plads til verdensmesterskaberne.

I løbet af efteråret har der været afholdt udskillende regionsmesterskaber, hvor alle de deltagende skoler i hele Danmark har sendt de bedste elever, motiverede, med talent og topkarakterer. Fra EUC Syd har vi deltaget inden for 11 forskellige fag, og i halvdelen af de mesterskaber vi har stillet op i, er det vores deltagere, der har vundet og dermed gået videre til DM.

Det kræver faglighed og kundskaber på et ekstremt højt niveau, og så skal man have en stærk psyke for at være med i Skills - opgaven er kompliceret og løsningen er på tid, og der er hele tiden folk og tilskuere omkring én, så det er stressende, og der findes ikke én rigtig løsning. Man skal kende sit fag, være kreativ og skarp for at leve op til det faglige niveau.

DM i Skills blev holdt første gang i 2011 og foregår dette år i Fredericia i Messe C d. 4.-6. februar. Der er ca. 280 unge erhvervsskoleelever som kæmper i 36 forskellige fag, og der er gratis adgang. Ud fra tidligere års erfaringer venter SkillsDenmark 50.000 tilskuere over de tre konkurrencedage. 

Det er minister for børn, ligestilling og undervisning Ellen Trane Nørby, der åbner DM d. 4. februar, og statsminister Lars Løkke Rasmussen står for at udråbe vinderne på den sidste konkurrencedag.
Fra EUC Syd er vi stolte af at kunne stille med hele fem deltagere i den prestigefyldte konkurrence.