Vi skaber talenter

19.08.16

28 timer, 16 elever, 6 lokale virksomheder og en masse gode idéer

Projektet foregår tirsdag og onsdag d. 23.-24. august i uge 34, der er udråbt til at være innovations- og entreprenør-uge for et hold cater- og kokkelever i MasterClass i Aabenraa.

Virksomhedernes behov kobles med elevernes indsats, så de deltagende restauratører har hver især udtrykt ønsker i forhold til at få eleverne til at byde ind med nye emner og retter på deres menukort. 

Se billeder og beskrivelser på deres hjemmeside innovativ og entrepenant

Eleverne skal udvikle en ny type brød til virksomhedens i forvejen populære sandwichkoncept.

Eleverne skal udvikle en ny type snack, som gæsterne på virksomhedens terrasse, modtager, når de sætter sig til bords for at bestille drikkevarer eller mad.

Eleverne skal komme med forslag til forretter, der kan inddrages i virksomhedens kommende repertoire – et af kravene er blandt andet, at forretterne ikke må indeholde fisk/skaldyr.

Eleverne skal udvikle to nye salater (sommer/vinter) samt nyt brød (sommer/vinter), der kan benyttes på caféens menukort.

Eleverne skal udvikle nye typer forretter til den kommende julemenu.

Eleverne skal udvikle en ny type snack til formiddagspausen som erstatning for pølsehorn, minipizza og lign. Økonomi, sundhed og bæredygtighed skal indtænkes (EUC Syds kantine).


I alle elevforslag skal der tages højde for sæson, fremstilling, opbevaring, daglig håndtering og selvfølgelig økonomi.

Forløbet
Eleverne får det endelige oplæg tirsdag morgen og skal så kontakte deres virksomhed og aftale nærmere. I køkkenlaboratoriet skal de arbejde med prototyper, smage og vurdere, for endeligt at fremstille et eller flere produkter, der skal præsenteres ude i de enkelte virksomheder onsdag kl. 12.00. 
Eleverne planlægger, beregner, indkøber, fremstiller og kalkulerer selv alle emnerne, så virksomhederne modtager en hel og færdigudviklet ”pakke”.

Følg med på elevernes webside 

Eleverne skal beskrive udviklingen af de enkelte emner med billeder og tekst og denne dokumentation bliver løbende opdateret på www.igastro.dk.