Vi skaber talenter

Rasmus Theilmann er 22 år og fra Fyn

Han er under uddannelse til automatiktekniker og har læreplads ved Danfoss.

Rasmus er udvalgt blandt Danfoss' 32 automatikteknikerlærlinge og skal være makker med Dennis Jensen, som er automatikteknikerlærling ved Grundfos. De to skal bære fanen ved landskampen i starten af oktober i Gøteborg, hvor de skal konkurrere mod de øvrige udsendte lærlinge fra hhv. Norge, Sverige og Holland.

Denne landskamp er en del af træningen til EuroSkills.

Sammen har de to danske deltagere haft en uges hård træning i Aalborg.

Dedikation til faget

"Rasmus har med sin selvstændighed, faglige stolthed og ballast fra tidligere studier imponeret Danfoss, og derfor var det kun naturligt, at valget faldt på ham”, fortæller Burkhard Winski, der er HR-konsulent og ansvarlig for lærlinge på Danfoss.

Ud over den store dedikation til sit fag er en anden af Rasmus’ klare forcer, nemlig hans uddannelsesmæssige baggrund. Rasmus har taget en gymnasial uddannelse og derefter været i søværnet, og det var her interessen for elektronik og automatikteknik for alvor fik lov at blomstre.

Efter værnepligten valgte Rasmus at tage fra Fyn, hvor han er opvokset, og til Als for at starte på EUC Syd og Danfoss.

”Mit mål er, at jeg skal læse til civilingeniør, når jeg om halvandet år er færdig med uddannelsen som automatiktekniker. Men hvis muligheden for en stilling hos Danfoss byder sig, så vil jeg da slå til”, siger Rasmus.

Danfoss deltog i februar 2016 i DM i Skills, og vandt Danmarksmesterskabet med automatiktekniker Emil Stenkjær Hansen, der også gik på skole på EUC Syd.

Opdatering: Rasmus klarede sig fint til mesterskaberne og kvalificerede sig samtidig til DM i Skills.

 

 Billedresultat for danfoss logo

Rasmus er i lære ved Danfoss Power Solutions i Nordborg, hvor han går på hovedforløb 3 (H3).