Vi skaber talenter

Pernille Larsen er 21 år og fra Tinglev

Jeg var med i RM i Skills sidste år, hvor jeg konkurrerede med andre elever og var blandt de sidste, så da jeg blev spurgt, om jeg ville være med i år igen, ville jeg rigtig gerne. Nu har jeg fået en større interesse, og jeg har fået blod på tanden for at klare mig bedre i år.

Jeg havde taget en HG-uddannelse* og vidste derfor, at det at sidde på et kontor ikke var noget for mig. Så overvejede jeg, hvad jeg rigtig godt kunne lide at lave og kom i tanke om de gange, jeg har malet sammen med min mor. Så jeg kastede mig ud i maleruddannelsen, og det har jeg ikke fortrudt.

Jeg elsker at gå på EUC Syd. Her er søde lærere, søde kollegaer/elever, og vi er her jo alle af samme grund, for vi kommer for at få den uddannelse, vi alle ønsker.

Jeg fik min læreplads, fordi en af mine lærere fortalte, at min mester manglede en elev. Jeg tog i praktik ved ham en uge, og derefter fik jeg en elevplads ved ham.

Det bedste ved mit fag er, at vi får lov til at lave det sidste finish. Det er os, der får det til at se godt ud. Og så er det jo altid dejligt, når også kunderne bliver glade, for det arbejde, man har udført. Hvis jeg skal sige det værste, er det, at det er super hårdt fysisk for kroppen, og man kan hurtigt få bøvl med nakken.

Når jeg ikke arbejder, hænger jeg ud med mine veninder og hygger med familien og min hund. Jeg kan også godt lide at være kreativ og tegne og male.

Jeg tager helst en dag ad gangen, men kan godt lide at udfordre mig selv. Så hvad end min fremtid har af planer for mig, så glæder jeg mig til at se, hvad de bringer med sig.

Hvis jeg skal give nogle vise ord med på vejen, skal det være, at det er okay at være ambitiøs og have drømme. Man skal gå efter det, man vil have i sit liv, og man skal ikke stoppe, før man er stolt. De 3 ord tænker jeg på, når jeg støder på en udfordring er: Ambitiøs, Drøm og vær Stolt. Så skal jeg nok komme igennem det.

* HG (Handelsskolens grunduddannelse)

 

Pernille er i lære ved Malerfirma Klaus Blaske Nielsen, Gråsten

Hun startede i januar 2016 og er færdig med uddannelsen i april 2018