Vi skaber
resultater

Amailie
Ernæringsassistent

Amalie vandt guld ved DM i Skills i januar 2018 og er Danmarksmester indenfor sit fag!

Mit navn er Amalie Søndergård-Petersen, jeg er 22 år og bor i Gråsten. Jeg er ved at uddanne mig til ernæringsassistent.

 

Jeg er i lære hos Mad og Måltider i Aabenraa.

I forhold til Skills startede det i foråret hvor skolen kom med en forespørgsel om nogle af os kunne tænke os at deltage, og der stod det klart for mig at det ville jeg enormt gerne, hvor efter jeg skulle have grønt lys fra min virksomhed, som jeg så hurtigt fik. Efterfulgt af dette har jeg været til en lokal konkurrence på skolen i Aabenraa, på baggrund af en af de forrige Skills opgaver. Hvor jeg her gik videre. 

Jeg har meldt mig fordi at jeg syntes det lyder helt vildt spændende, for at vise andre hvor fantastisk faget er, dels hvor meget det kan, og hvordan man kan hjælpe mennesker i alle målgrupper til at sund og næringsrig kost. Jeg er udvalgt fordi at jeg brænder for faget, er meget omhyggelig og engageret, omkring mine opgaver både teoretisk og praktisk, hvilket gør mig dygtig

Noget af det jeg glæder mig mest til er at vise mig selv og andre hvordan en udfordring og en målrettet hård træning kan lykkes og resultere i nogle fantastiske og sjove konkurrence dage i hyggeligt selvskab med de øvrige finalister. Hvor mine retter forhåbentlig vil blive og fungere som planlagt. Så glæder jeg mig til at vise ernæringsassistent faget frem for et stort forum i Herning. 

Det der gør mig god til mit er at jeg brænder enormt meget for det, er meget omhyggelig og engageret, omkring mine opgaver både teoretisk og praktisk, hvilket gør mig dygtig. For hver dag bliver jeg mere og mere imponeret over alle de ting faget kan.

Det bedste ved mit fag er at hjælpe andre mennesker med at få en god og sund kost, som kan hjælpe til en sundere livsstil og mere overskud i hverdagen. Vise hvordan man kan bruge alle de lækre råvarer i hverdagens retter, lige meget om det er er mad i vuggestuen eller på plejehjemmet. 

Jeg har forberedt mig rigtigt meget til DM, har ikke haft andet i hovedet siden vi fik udleveret opgaverne d. 25/10, det fylder i den grad i mine drømme om natten —> hvor det også har været her jeg har udtænkt den ene ret. Jeg har hver uge et par træningsdage på skolen sammen med min dygtige lære Maria, ved siden af dette bliver mine retter en stor del af aftensmaden der hjemme, simpelthen for at øve dem, og finde områder der kan gøres bedre. Der udover når mange af hverdagseftermiddagene når jeg kommer hjem fra arbejde og weekender med at lave baggrundsmateriale som opskrifter osv. 

Jeg løber en god tur et par gange i ugen, og de øvrige dage er jeg næsten hver dag på en god lang skov tur med min schæferhund, der er nemlig ikke noget bedre når man kommer hjem fra en arbejdsdag. Der ud over elsker jeg at være i køkkenet, hvilket jeg har gjort siden jeg var lille, her at afprøve nye ideer og opskrifter. så sætter jeg stor ære i at bruge min tid sammen med min kæreste og familie

Jeg drømmer om at få et rigtigt godt job, hvor jeg hver dag kan gøre en forskel, og hjælpe mennesker i alle målgrupper. Jeg tror nemlig på at man kan komme rigtigt langt med en sund og næringsrig kost.