Vi skaber
talenter

Uddannelsesløft

I august 2020 trådte en lovændring i kraft, som giver ufaglærte dagpengemodtagere over 30 år ret til at tage visse erhvervsuddannelser til 110 % af dagpengesatsen.

Se listen over erhvervsuddannelser du kan tage på EUC Syd til 110 % af dagpengene.

_______________

Er du ledig, kan et uddannelsesløft være noget for dig – det er en mulighed, når du ønsker at tage en erhvervsuddannelse som voksen.

Hvis du er fyldt 30 år, får dagpenge og er ufaglært eller faglært med en forældet uddannelse (en uddannelse som ikke er brugt de seneste fem år), kan du blive faglært. Det betyder, at du enten kan tage en erhvervsuddannelse eller et trin i en erhvervsuddannelse.

Således kan du altså tage en erhvervsuddannelse, mens du er ledig for at styrke dine muligheder for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Økonomi

Under uddannelsen får du 80 % af din dagpengesats, men er din valgte uddannelse indenfor et område, hvor der er mangel på arbejdskraft, kan du modtage fuld dagpengesats.

Lyder det interessant, skal du kontakte dit jobcenter eller din a-kasse, og sammen kan I finde ud af, hvilken erhvervsuddannelse, der er relevant, og hvornår din uddannelse kan starte.

Uddannelsen skal som udgangspunkt være gennemført indenfor din dagpengeperiode.

Der er lavet et visuelt overblik omkring vejen frem mod et uddannelsesløft via tilknytningen til jobcenteret.

Hent pdf - STAR har lavet et visuelt overblik omkring vejen frem mod et uddannelsesløft via tilknytningen til jobcenteret. 

Yderligere information 

Mere info omkring puljen til uddannelsesløft på deres hjemmeside 

Der er også videoer, hvor bl.a. Jan og Wail fortæller om erfaringer de har med uddannelsesløft som hhv. klejnsmed og automekaniker.