Vi skaber
talenter

Teknisk gymnasium - HTX

Har du lidenskab for videnskab? Med en HTX-eksamen har du alle de muligheder, du ville få med en almen studentereksamen – og mere til! Din uddannelse bliver en spændende kombination af teori og praksis, og du vil få rig lejlighed til at fornemme den verden, der venter, når du har sat huen på dit målrettede hoved.

Ny på HTX 

Du arbejder med og tænder på naturvidenskab, teknik, teknologi og kommunikation - så er du klar til en HTX-studenterhue. 

Kom tættere på virkeligheden 

HTX (Højere Teknisk Xamen) er den rette uddannelse for dig, hvis du vil have virkeligheden tæt ind på kroppen. En stor del af din uddannelse bliver nemlig at afprøve teori i praksis. Det vil sige, at du ikke bare skal læse om, hvordan ting fungerer – du kommer også til at teste det i virkeligheden. Du arbejder altså både teoretisk og praktisk med tingene i klasseværelset, laboratorier, værksteder og i projekter. 

HTX åbner døre 

Det tager tre år at blive teknisk student, og som HTX’er, har du adgang til alle videregående naturvidenskabelige uddannelser. HTX giver dig både tre spændende, sjove og anderledes gymnasieår og de bedst mulige forudsætninger for din fremtidige karriere. 

Vælg selv 

På HTX kan du sammensætte din uddannelse, så den passer præcis til dig og det, du brænder for. Så vær forberedt på tre spændende år på et højt fagligt niveau i et helt specielt sammenhold og fællesskab – for på HTX er det sociale miljø nemlig helt i top! 

Vi har spurgt vores studerende, hvorfor de har valgt at gå på Teknisk Gymnasium Sønderjylland.  
Tre begrundelser, der går igen er:  

  • Alle kender hinanden, fordi gymnasiet ikke er så stort, så der er et fantastisk godt sammenhold, også årgangene imellem.  
  • De tekniske og naturvidenskabelige fag åbner for at kunne læse videre på stort set alle uddannelser efter studentereksamen.
  • Undervisningen er målrettet og virkelighedsorienteret. Den relaterer sig til både nutiden og fremtiden og er varieret, og man arbejder med mange konkrete projekter. 
    Det gør det både sjovt og lærerigt at læse på HTX. 

Hent folder om htx.

Læs evt. mere om uddannelsen på ug.dk. eller læs mere om HTX på tekniskgymnasium.dk.

Få et overblik over, hvilke studier din HTX- eksamen giver dig adgang til, alt afhængig af, hvilke fag du vælger. Se mere på adgangskortet her.

E-vejledning 

eVejledning er en landsdækkende mulighed for at få anonym vejledning om uddannelse og job.

Du kan få vejledning dag – aften og weekend på telefon, chat og mail. eVejledning tilbyder også digitale møder, som du nemt kan deltage i.

Du kan også finde dem på sociale medier, hvor du kan få relevante nyheder om uddannelser, uddannelsesvalg og jobmuligheder. På UddannelsesGuiden finder du forskellige værktøjer, du kan bruge i dit valg af uddannelse. 

Vælg et teknisk gymnasium og se studieretningerne

Har du lidenskab for videnskab? Med en HTX-eksamen har du alle de muligheder, du ville få med en almen studentereksamen – og mere til!

Nyheder

28.04.17 / Teknisk Gymnasium,EUX & Generel Onsdag i denne uge blev de hædret af H.K.H. Kronprinsen og undervisningsminister Merethe Riisager, for deres udvikling af en række bæredygtige byggematerialer, der kan være fremtiden indenfor byggeri. Gruppen ’Build Green’ fra HTX består af fem gymnasieelever fra Aabenraa. Med deres produkt og præsentation vandt de 2.-pladsen ved DM i Entreprenørskab i Industriens Hus i Købehavn. Læs mere »
Se alle nyheder »