Vi skaber talenter

Mad og sundhed

Gennemføres på EFA-syd, Produktionshøjskolen i Rødekro Opstart 16. januar 2017 og 14. august 2017

Værksteder og typiske opgaver – hvad lærer du?
Når du vælger Mad og sundhed, vil du opleve et interessant mix af læren om mad, sundhed og service(tjener). Uddannelsesforløbet indeholder læren om – hvordan man laver sund mad – hvordan kroppen forbrænder – læren om hygiejne – læren om sund livsstil – motion – serveringsprincipper – hvad god service er, herunder betjening/servering. Du lærer om fagsproget inden for erhvervstemaet.

Uddannelsen består af en blanding af praksis og teori. Et forløb i skolens værksteder, fitness og udendørs aktiviteter. I samarbejde med dig finder vi dit interesseområde inden for denne linje. Det vil blive en individuel læringsperiode gennem virksomheds-erhvervstræning, der består af 4 praktikperioder, hvor du oplever, hvordan det er at være på en arbejdsplads inden for din beskæftigelsesprofil.

Hvilke virksomheder kommer du i erhvervstræning i?
Storkøkkener, Industrikøkkener, Kro/hotel, Fødevareafdelinger, Virksomheder indenfor fødevareindustrien, Sundhedscentre, Fitnesscentre m.fl.

Fag:

  • Almene fag: Dansk og Matematik - afsluttes på D-niveau
  • Førstehjælp
  • Hygiejnebevis
  • Andre relevante beviser

Andet, projekter og andre aktiviteter:
Der undervises i Samarbejdslære, Erhvervslære og Arbejdspladslære, her lærer du om konflikthåndtering, samarbejde, forskellige regler indenfor arbejdsmarkedet mm. og personlig udvikling. Uddannelsens forløb beskrives og dokumenteres i portfolio.

Hvilke job og jobfunktioner kan du varetage?
Under uddannelsen beslutter du dig for en beskæftigelsesprofil – den retning du vil gå indenfor erhvervstemaet. Efter uddannelsen vil du så kunne varetage jobfunktioner inden for dit område fx:

  • Køkkener
  • Kantiner
  • Kro/restauranter
  • Sundhedscentre