Vi skaber
resultater

Personbefordring (chauffør)

Buschauffør med speciale i bybus- og rutebilkørsel eller i international turistbuskørsel samt Rutebilchauffør eller turistbuschauffør - uddannelsen hedder også Personbefordringsuddannelsen

Er det dig, der skal styre bussen, og er du i dit es, når du sidder bag rattet? Eller du at være på farten - på vej mod næste stoppested eller bare derudaf og hele vejen til Paris? Er du god til trafik, mange mennesker og siger ikke nej til en lille snak ind i mellem - så kan du blive en af vor tids bedste buschauffører!  

Det vil du lære 

På uddannelsen lærer du at køre store og små bustransportere på en god, økonomisk og hensynsfuld måde. Du lærer både om at køre bybusser og turistbusser og du skal tage forskellige typer af kørekort og certifikater. Du får også viden om vedligeholdelse og eftersyn af køretøjer, så du bliver i stand til at ordne mindre fejl, og du bliver undervist i sikkerhedskrav og forholdsregler.  

Et vigtigt område for buschauffører er at betjene passagerne, så det er en fordel, hvis du er en udadvendt person, der kan lide at møde mange forskellige mennesker på en dag. Du skal også kunne håndtere kundeservice som fx at stå for at kontrollere kort, sælge billetter og sørge for god ro og orden i bussen.  

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. På skolen får du undervisning i fag som køreuddannelse, rengøring og vedligeholdelse af busser, befordring af bevægelseshæmmede men også om konflikthåndtering af de konflikter, der kan opstå i forbindelse med arbejdet.

Info
Startdato på GF2: 17.01.19
Startdato på Mekanik & logistik 12.08.19
Navn: Personbefordring
Varighed: Buschauffør med speciale i bybus- og rutebilkørsel eller i international turistbuskørsel: 3 år. Trin: Rutebilchauffør eller turistbuschauffør: 1½ år
Trin og specialer: Rutebilchauffør eller turistbuschauffør
Adgangskrav: 9./10. klasse eller tilsvarende + karakteren 02 i dansk og matematik
Økonomi: SU og elevløn
Fakta boks

Kursus i studieteknik For dig, der starter direkte på GF2

Funktioner
Geografisk placering
Aabenraa Lundsbjerg Industrivej 50 6200 Aabenraa

Nyheder

11.10.18 / Generel,Erhvervsuddannelse,EUX,EUD - GF2 & EUD - GF1 El-installatør Herluf Jørgensen A/S er vinder af Årets Læreplads 2018 Virksomheden er valgt på baggrund af indstillingen fra lærling Andreas Soll, der er under uddannelse til elektriker. Læs mere »
Se alle nyheder »